|
|
Lån  


 
Annonce:


Mad til hunde fås i mange varianter og prisklasser. Regler fra EU regulerer indholdet af næringsstoffer, vitaminer, mineraler, protein, fedt og kulhydrater i maden, og sikre at hunden får den rigtige kost.

Både tørfoder og dåsemad markedsført i Danmark skal overholde de fastsatte grænser, og der er ikke dokumentation for, at dyr hundemad er bedre eller sundere for hunden end billig hundemad.

Vådfoder/dåsemad
Hunde er rovdyr og kan lide at flænse og tygge i knogler. Vådfoder indeholder mindre struktur og færre fibre end den kost, naturen har budt hunden.
Vådfoder og dåsemad som det eneste i madskålen vil betyde, at hunden bruger sine tænder for lidt. Dermed øges risikoen for tandsten, der dog kan forebygges med tyggeben og tandbørstning.

Vådfoder bør især bruges til hunde der ikke spiser så meget eller tilsættes tørfoder for at gøre den mere indbydende.

Tørfoder
Den optimale sammensætning af tørfoder og dåsemad kendes ikke, men et færdigt produkt sikrer, at hunden får alle de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, den har brug for.

Hunde der stadig er voksealderen, har i højere grad brug for tørfoder tilpasset voksealderen.

Hunden bør spise alt tørfoderen i en omgang ellers har du givet for meget.

Hjemmelavet mad
Du kan sagtens lave hundemad selv. Hunden har brug for en række forskellige næringsstoffer, og derfor er en kost bestående af rester fra middagsbordet sjældent nok.

Vil man selv lave hundens mad er det vigtigt at huske kulhydrater, protein, fedtstoffer, olier og vitaminer.

Få dyrlægen til at tjekke din opskrift.Information på sider:

Om hundemad - Hundeudstyr - Lovgivning om hundemad - Hundekiks opskrift 2 - Hundemad og vandskåle - Hundehuse - Gode råd om hundemad - Hundehalsbånd - Hundemad - K&lig;ledyr diverse - Hundefoder - Hundekiks opskrift 1 - Kampagnetilbud - Hundelegetøj - Dyreartikler - Lav selv hundemad - Fordele og ulemper ved forskelligt hundemad - Tyggeben - Hunde bøger - Du er her: Hundemad - Hundemad -