|
|
Lån  


 
Annonce:


Færdiglavet hundemad indholder en ensartet sammensætning af næringsstoffer, der sikrer at hunden trives så godt som muligt. Der er dog en del forskel på kvaliteten af hundemad, så det kan godt betale sig at undgå de allerbilligst mærker.

For hundehvalpe er det i starten en god ide at benytte hundemad af det samme mærke som opdrætteren, så man undgå mavevrøvl. Senere hen kan man så prøve sig frem med hundemad af andre mærker og rester fra eget køkken.

Måltidernes størrelse afhænger af den enkelte hund, dens aktivitet og foderet. På emballagen er der som regel angivet anbefalede mængder, men disse har en tendens til at være lidt vel rigelige, så firmaet kan sælge lidt ekstra. Prøv derfor med lidt mindre end der står, og ser hvordan det går.

Man skal i det hele taget passe på med at give en hund for meget hundemad. Overvægt er et af de største problemer blandt danske hunde. Det er let at se om en hund er overvægtig, da man skal kunne mærke ribbenene når man stryger den over brystkassen.

Det er vigtigt at hundemad har den rigtige sammensætning. Den skal helst ligne det type mad som vilde hunde har haft gennem mange tusinder af år.
Hundens fordøjelsessystem er nemlig stadig opbygget som et vildtlevende dyrs, og det har ikke ændret sig igennem de år, at hunden har været tilknyttet mennesker.

Den har brug for en passende blanding af kød, knogler og grønt. Og det skal være råt, da intet i naturen jo er tilberedt. Denne metode til fordring af hunde (og katte) kalder man BARF. Det står for Bones And Raw Food. Altså Knogler og Råt Foder.

Der er store fordele ved at fodre med råt kød. Din hund lever længere, pelsen bliver lugte fri og blank, stærkere knogler, sener og muskler. Sunde hvide tænder, ingen dårlig ånde, ingen tilstoppede analkirtler, afføringen reduceres med op til 80 %, færre infektioner og bedre immunforsvar, en gladere hund med større arbejdsevne. Råt mad, påvirker også hunden psykisk, da den vil blive en mere tilfreds hund ved at få det som den selv ville vælge i naturen.Information på sider:

Lovgivning om hundemad - Hundemad og vandskåle - Gode råd om hundemad - Hundekiks opskrift 2 - Dyreartikler - Hundekiks opskrift 1 - Hundelegetøj - Hundemad - Hundefoder - Hundehuse - Hunde bøger - Om hundemad - K&lig;ledyr diverse - Fordele og ulemper ved forskelligt hundemad - Lav selv hundemad - Hundeudstyr - Kampagnetilbud - Hundehalsbånd - Tyggeben - Du er her: Hundemad - Hundemad -